O polbo e a súa cociña

67 RECEITAS DA COCIÑA TRADICIONAL FAMILIAR

Autor: FELPETO LAGOA, MATILDE

Sección: GASTRONOMÍA - Ingredientes-Cocina temática

O polbo e a súa cociña

O polbo e a súa cociña

12,50€ IVA INCLUIDO

Editorial:
XERAIS - ANAYA
Publicación:
21/02/2014
Colección:
EDICIÓN LITERARIA - LIBROX
Ver ficha completa

NO DISPONIBLE

Sinopsis

Este libro é unha viaxe pola xeografía, historia, literatura e gastronomía do polbo. Logo dunha breve visita a estas disciplinas, a autora describe 67 receitas para cociñar o cefalópodo. A maioría proceden dunha cociña familiar atlántico-mediterránea. Hai algunha incursión noutras cociñas, como a oriental, e nunha cociña que poderiamos denominar moderna ou actual. En calquera caso, todas as receitas poden …

Este libro é unha viaxe pola xeografía, historia, literatura e gastronomía do polbo. Logo dunha breve visita a estas disciplinas, a autora describe 67 receitas para cociñar o cefalópodo. A maioría proceden dunha cociña familiar atlántico-mediterránea. Hai algunha incursión noutras cociñas, como a oriental, e nunha cociña que poderiamos denominar moderna ou actual. En calquera caso, todas as receitas poden ser elaboradas con facilidade por calquera persoa, aínda que non sexa experta en cociña.
Leer más

Más libros de FELPETO LAGOA, MATILDE

Más información del libro

O polbo e a súa cociña

Editorial:
XERAIS - ANAYA
Fecha Publicación:
Formato:
Normal tapa blanda (libros)
ISBN:
978-84-9914-625-6
EAN:
9788499146256
Nº páginas:
176
Colección:
EDICIÓN LITERARIA - LIBROX
Lengua:
GALLEGO
Alto:
200 mm
Ancho:
130 mm
Sección:
GASTRONOMÍA
Sub-Sección:
Ingredientes-Cocina temática
Matilde Felpeto Lagoa (Cervás-Ares, 1947) é licenciada en Filoloxía Románica pola Universidade de Santiago de Compostela. Comezou a súa andaina profesional como funcionaria no Instituto Nacional do Libro Español (INLE), onde pediu a excedencia para dedicarse ao ensino. Exerceu como profesora de bacharelato en cidades e vilas como Madrid, Ponteareas e Vigo e de Didáctica da Lingua e Literatura Españolas nos cursos do CAP do ICE da universidade compostelá. Estudosa da gastronomía popular galega, é autora de libros como " Recetas de la cocina familiar gallega " , " Cociñar con albariño " , " Recetas de repostería tradicional de la cocina gallega y portuguesa " , " 40 menús para 40 banquetes " , " El capón de Vilalba y su cocina " , " O polbo e a súa cociña " (Xerais, 2014) e " Cociña galega tradicional " (Xerais, 2017).

Otros libros en GASTRONOMÍA

También te pueden interesar